Achtergrond Deniss

Eigenaardig, exentriek en authentiek.

 

Deniss is als vluchteling uiteindelijk naar Nederland gekomen. Hij heeft zich gevestigd en het leven hier eigen gemaakt. Hij weet als geen ander hoe je je eigen weg moet lopen en moet vinden. Hoe het is om opnieuw te beginnen, overgeleverd te zijn aan regels en structuren en toch jezelf te blijven. Zijn achterland heeft ervoor gezorgd dat hij nu is wie hij is. Hij is een beetje eigenaardig, exentriek kun je het ook noemen, maar bovenal authentiek. Deniss kijkt anders, denkt anders en loopt zeker niet de op de gebaande paden.

Lees hieronder verder over Deniss zijn achtergrond, visie en werkwijze en geschreven teksten.

Opgegroeid

Ik ben opgegroeid in een armoedige omgeving in het huidige Iran. Tot mijn 12e jaar ben ik voortdurend ziek geweest. In die tijd werden boeken mijn beste vrienden. Ik heb veel geëxperimenteerd met vele religies en ideologieën. Na een zeer turbulente jeugd en studietijd ben ik het regime ontvlucht. Het meemaken van het vele leed bracht mij diepgang, versterkte mijn empathisch vermogen en verruimde mijn normen en waarden. Ik heb wijsheid opgedaan uit meerdere grote religies, te weten: het christendom, jodendom, de islam en het boeddhisme. Daarnaast heb ik een brede studie verricht in tal van filosofische scholen en tegelijk geleerd van Perzische en andere oosterse wijzen. Van al deze bronnen heb ik het goede behouden. Ik vertaal deze inspiratie en wijsheid naar hun actuele betekenis voor ons welzijn in het hier en nu. Ik heb altijd veel waarde gehecht aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat ik doe

Ik wil je graag ondersteunen om de regie van je leven (opnieuw) in eigen handen te nemen. Daarvoor loop ik samen met jou een stukje mee op je pad.
Ik help je om het leven zonder oordeel tegemoet te kunnen treden en te zien als een levenslang leer- en onderwijsproces. Als spiegel ben ik helder en direct en confronteer ook met datgene wat niet wordt gezegd. Ik sta terzijde en kijk met je mee. Samen onderzoeken we welke stappen je kunt nemen.

Mijn meesters

Deniss heeft een gedicht geschreven over de leermeesters in zijn leven. En hoe hij altijd op zoek gaat naar een opening.

Teksten en gedichten

Deniss heeft veel geschreven. Wanneer je meer wilt begrijpen van de begeleidingsstijl van Deniss, of meer wilt weten over hoe hij het leven ziet kun je hier een aantal stukken lezen. Deze teksten worden op dit moment (januari 2019) door iemand vertaald/doorgenomen/begrijpbaar weergegeven etc. Zodra er iets klaar is komt dit op de site te staan.