Gert

“Het kost mij heel veel energie om bepaalde delen van de beleving te verwerken in het dagelijkse leven. Er gaat veel energie verloren aan dit stuk als ik het allemaal alleen doe, waardoor andere zaken blijven liggen. Of dat ik weg wil vluchten in alcoholgebruik. Door de begeleiding van Deniss/de VertaalSlag, heb ik het inzicht gekregen dat alcoholgebruik geen oplossing is voor de problemen die ik in mijn hoofd heb zitten. En ik leer om op andere manieren te denken en er is een besef ontstaan dat alcohol geen oplossing is voor de problemen. Oplossingen voor mijn problemen zijn wel: ik moet iets doen wat niet giftig is voor mezelf, ik moet goed voor mezelf zorgen, ik moet iets doen overdag en contact hebben met mensen/een netwerk opbouwen.

Het is goed om op deze manier door te blijven gaan, omdat het vooruitstrevend is dat ik mezelf mag leren te begrijpen. De problemen zitten in mijn hoofd, omdat ik de context niet begrijp. Door de VertaalSlag leer ik op een andere manier te kijken dan dat ik gewend ben, waardoor ik minder vastloop.

Ik vindt het prettig dat ik bij de VertaalSlag  vriendelijkheid en openheid ervaar. Er is een lage drempel om er naar toe te gaan.”